τρεις δραπέτες των Αλβανικών φυλακών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί στην ορεινή περιοχή του Γράμμου, σκόπευαν να φτάσουν μέχρι τα Ιωάννινα, διασχίζοντας κατά μήκος τον ποταμό Σαραντάπορο.

Όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι συλληφθέντες κακοποιοί στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ από τα Ιωάννινα επρόκειτο να τους προμηθεύσει άγνωστος συνεργός τους με πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης, προκειμένου να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γενικό επιθεωρητή αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, καθώς κρατούνταν στις αλβανικές φυλακές για σοβαρά εγκλήματα. Μάλιστα ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ!

Οι αστυνομικ��ί της ΕΛ.ΑΣ μετά το αίτημα που διατύπωσαν μέσω της Ιντερπόλ οι αλβανικές διωκτικές αρχές, ήταν στο… «πόδι» . Έστησαν "μπλόκα" σε καίρια σημεία της ελληνοαλβανικής μεθορίου και επιστράτευσαν όλο το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.


Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο με τη μεταφορά των αλβανών το απόγευμα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς...