Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του κοινωνικού λειτουργού και μέλος της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», Α. Υφαντή σχετικά με τις βίαιες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Όπως λέει οι αλλοδαποί δεχόντουσαν επιθέσεις ακόμα και από… εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία τους δάγκωναν σε πρόσωπο και σώμα.

«Από τον χειμώνα του 2012 μέχρι και την άνοιξη του 2013 διαπιστώσαμε μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων που είχαν δεχθεί επίθεση, κυρίως από πρόσωπα προερχόμενα από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν κ.α. Σε τέσσερις - πέντε επιθέσεις έχουμε επίθεση από σκύλο, τον οποίο έχουν οι ομάδες επίθεσης, δεν είναι αδέσποτος, αλλά τον χειρίζεται κάποιος από την ομάδα», ανέφερε στη κατάθεσή του.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε θύματα είναι και ανήλικα παιδιά, αλλά και γυναίκες. «Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα έχουμε δει δύο ασυνόδευτους ανηλίκους που έχουν δεχθεί επίθεση, εκ των οποίων ο ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και έγινε προστασία του θύματος, που περιέγραψε και το λογότυπο της οργάνωσης», προσθέτει.

«Τα θύματα, αναγνωρίζουν κυρίως το ντύσιμο, μαύρα ρούχα, στρατιωτικού τύπου ντύσιμο, με αρβύλες ή παντελόνια με τσέπες στο πλάι και φούτερ με κουκού��α την οποία φοράνε συνήθως κατά την επίθεση. Κάποιοι από τους δράστες όπως έχει αναφερθεί, φέρουν μπλούζες με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής», υποστήριξε ακόμα.