Επιτέλους μετά από τρεις ολόκληρους μήνες το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του και οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα, μετά από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, Θ. Πελεγρίνη.

Ο κ. Πελεγρίνης τόνισε ότι η συνάντηση με τον υπουργό απέ��ωσε καρπούς, αφού ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε αρκετά βήματα πίσω και δεσμεύτηκε ότι κανένας διοικητικός υπάλληλος δε θα χάσει τη δουλειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κρίσιμη συνάντηση που σήμανε και τη λήξη των κινητοποιήσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο υπουργός Παιδείας αποδέχθηκε να μειωθούν από 499 σε 400 οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι από τους 400, οι 300 θα επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο από άλλους δρόμους.

Συγκεκριμένα, 100 θα καταλάβουν οργανικές θέσεις του νέου οργανισμού του πανεπιστημίου, όταν αυτός συνταχθεί, άλλοι 100 θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνών, ενώ όσοι έχουν διδακτορικό θα προσληφθούν σε θέσεις Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού.

Τέλος οι 100 που απομένουν θα μετακινηθούν σε άλλο ΑΕΙ.

Διστακτικοί πάντως παραμένουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, οι οποίοι συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα, Πέμπτη για αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν τις προτάσεις του υπουργού.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πάλι, ζήτησαν νέο ραντεβού με τον κ. Αρβανιτόπουλο, τονίζοντας ότι οι έγγραφες προτάσεις του υπουργείου δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα.