Την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες απεργίες σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει σήμερα νέα συνάντηση με εκπροσώπους τους, παρουσία του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη.

Παράλληλα, σε τετράωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. έως 1 μ.μ..) από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισαν να προχωρήσουν από την πλευρά τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας.

Όπως σας γράψαμε και από το star.gr, ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε την Τρίτη με τους εκπροσώπους του συντονιστικού των πρυτάνεων και όπως ανέφεραν και οι δύο πλευρές η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Ο υπουργός χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

Επισήμανε ακόμη μια φορά ότι πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο θέτοντας ως ανώτατο χρονικό όριο για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη Βουλή η τροπολογία - ανάσα για τους φοιτητές

Σημειώνεται ότι θα τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα από το εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Πηγές του υπουργείου εκφράζουν την εκτίμηση ότι η ρύθμιση «αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».