Ποινή 10 ετών, αλλά με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ώστε να αφεθεί ελεύθερος, επέβαλλε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε πρώην δικηγόρο του Κων/νου Αγγελόπουλου, τον οποίο ο επιχειρηματίας κατηγορεί για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης 27,3 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του.

Ο δικηγόρος Νικ.Γοργίας, που αρνείται τις κατηγορίες εμφανίζεται με βάση και την απόφαση του δικαστηρίου από το 1998 έως το 2007 να απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 27,3 εκ. ευρώ , λέγοντάς του πώς πραγματοποιούσε δίκες για λογαριασμό του στη Γερμανία ή ότι είχε επενδύσει χρήματά του σε ακίνητα, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την κατηγορία, κρατούσε τα χρήματα για τον εαυτό του.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο αλλά του χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Ν. Γοργία υπό τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 100 χιλ. ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του μία φορά τον μήνα.

Η ποινική διαδικασία εις βάρος του Ν. Γοργία άνοιξε μετά μήνυση του Κων/νου Αγγελόπουλου εναντίον του πρώην δικηγόρου του τον Δεκέμβριο του 2007.

ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΦΕΣΗ

Από την πλευρά του ο δικηγόρος ήδη προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και όπως αναφέρει έχει προσφύγει και αυτός κατά του επιχειρηματία.
Οι συνήγοροι του, Αλ. Λυκουρέζος και Ν. Πατεράκης, δήλωσαν ότι: «Η απόφαση του Δικαστηρίου βρίσκεται δυστυχώς σε προκλητική αναντιστοιχία με το υλικό της δικογραφίας. Το τεκμήριο της αθωότητος παραμένει αλώβητο. Αναμένουμε την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Ν. Γοργίας καθώς και την πρόοδο των κακουργηματικών ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά του Κ. Αγγελόπουλου και των συνεργατών του».