Στις έντονες επικρίσεις που συνόδευσαν τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία το 50% των περιστατικών στην Ελλάδα αυτομολύνεται με τον ιό του AIDS, προκειμένου να λάβει σημαντικά οικονομικά προνόμια, έσπευσε να απαντήσει ο ίδιος ο Οργανισμός, λίγες ώρες μετά τη σχετική δημοσίευση που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

Ο ΠΟΥ σε διευκρινιστική του ανακοίνωση τα… «γυρίζει» σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αναφορές στην έκθεση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τυπογραφικό λάθος.

«Υπήρξε παρερμηνεία κατά την επεξεργασία του εγγράφου. Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για οικειοθελείς αυτο-μολύνσεις», σημειώνεται εκ πρώτοις.

Επίσης, προστίθεται ότι: «Η αυθεντική είδηση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "The Lancet" από τον Αλέξανδρο Κεντικελένη και τους συνεργάτες του το 2011. Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η σκόπιμη αυτο - λοίμωξη με τον ιό HIV αφορά περισσότερα από λίγα και μεμονωμένα περιστατικά».

Της επίσημης ανακοίνωσης του ΠΟΥ, προηγήθηκε ανάρτηση μέσω Twitter από τον επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και κοινωνικών δικτύων του αρμόδιου Οργανισμού, Γκρέγκορι Χαρτλ.

Στο tweet του ο ίδιος επιβεβαίωσε με την σειρά, ότι «πρόκειται για τυπογραφικό λάθος (παραλήφθηκε μισή πρόταση)».