Μην πάτε πουθενά αύριο χωρίς ομπρέλα, γαλότσες και αδιάβροχα! Ο χειμώνας όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει… Όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ ο καιρός τις επόμενες ώρες και αύριο θα παρουσιάσει επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και, πρόσκαιρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Θα χιονίσει παροδικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και, από απόψε το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο δηλαδή περίπου 500 με 700 μέτρα.

Πάντως σε κάποιες ορεινές περιοχές της Μακεδονίας τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους!

xioni2.jpg
Το πρώτο χιόνι έπεσε την Κυριακή και συγκεκριμένα στη Νάουσα. Οι φωτογραφίες είναι από το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια»...

xionimesa.jpg
Επιπλέον, το χιόνι έκανε την εμφάνισή του, σύμφωνα με το thesout, στον Γράμμο και στις περιοχές Γράμμουστα και Αρένες.

xioni3 (1).jpg
Στα άσπρ�� εκτός από τα Ιωάννινα ντύθηκαν και περιοχές του νομού Τρικάλων...Μαρόσα, Ανθούσα και Χαλίκι είδαν άσπρη μέρα!