Είκοσι μήνες με 3ετή αναστολή είναι η ποινή που επέβαλλε το στρατοδικείο Λάρισας στον 51χρονο ταγματάρχη ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Μαγνησία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά την αναβολή που πήρε την Παρασκευή ενώ εκκρεμεί η ΕΔΕ για το πειθαρχικό κομμάτι της υπόθεσης, όπου θα κριθεί αν θα τον κρατήσουν στο Σώμα ή θα εκδιωχθεί.

Όπως διαπιστώθηκε από υλικό που είχε σπίτι του, αλλά και στο χώρο εργασίας του, ο ταγματάρχης έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε και κατασχέθηκε: πιστόλι CZ των 9 mm, χωρίς γεμιστήρα, πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, δεκατέσσερα φυσίγγια των 9 mm, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δ��καννο), οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες , τριάντα τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επίσης βρέθηκε DVD με εικόνες της Χρυσής Αυγής, διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ - κούπες - κανάτες - πετσέτα - αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, καπέλο με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής και δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο.