Σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στις ψυχιατρικές δομές.

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου χαρακτηρίζουν έγκλημα το κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων καθώς πλήττει την πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, τους ψυχικά ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων είναι φτωχοί και εγκαταλελειμμένοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στο Δρομοκαΐτειο εργάζονται 500 άτομα, εκ των οποίων τα 50 θα έχουν αποχωρήσει έως το τέλος του έτους.

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για γραφικότητες.

«Το εκλαμβάνω ως γραφικότητα, αν το εκλάβω ως παράνομη πράξη πρέπει να πράξω διαφορετικά», ανέφερε ο υπουργός και υποστήριξε ότι «ο καθένας θέλει να κάνει το σόου του».

Απαντώντας στις επικρίσεις των εργαζομένων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η ιδέα πως οι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται περισσότερο για την κατάσταση των ασθενών είναι αστεία» και τόνισε ότι «κατά κανόνα οι συνδικαλιστές ξέρουν να προασπίζονται τα κλαδικά τους συμφέροντα».


Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία με θέμα την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.