Συγκλονιστικό είναι το ξέσπασμα μπροστά στην κάμερα του αδερφού και του θείου της 27χρονης Αναστασίας Κατσαρού από τα Ψαχνά Εύβοιας, οι οποίοι ζητούν ευθύνες για το θάνατο της νεαρής δασκάλας.

«Την έφεραν από τα Ψαχνά. Για να πεθάνει εδώ. Την έστειλαν εδώ και η θέση στα Ψαχνά είναι κενή. Η αδελφούλα μου…» ψελλίζει με λυγμούς ο αδερφός της άτυχης κοπέλας.

Η εικόνα από το αυτοκίνητο είναι «μαχαιριά» στην καρδιά. Η άτυχη κοπέλα προσπάθησε να τα βάλει με τη μανία της φύσης αλλά δεν στάθηκε τόσο τυχερή όσο ο 35χρονος συνάδερφός της ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Ο πόνος και η οργή της οικογένειας της 27χρονης είναι ανείπωτοι, ενώ δεκάδες «γιατί;» ζητούν απαντήσεις.

«Έπρεπε να κλείσει ο δρόμος για όσο διαρκούσαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και όχι να περιμένουν να έρθει αυτή η κακοκαιρία» λέει οργισμένος ο θείος της άτυχης κοπέλας.

«Αυτός ο δρόμος πρέπει να κοπεί. Είναι παράνομο αυτό που έχουν κάνει, να περνούν τα αυτοκίνητα από την κοίτη του ποταμού» πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια ο αδελφός της Αναστασίας.

Αυτόπτης μάρτυρας: Την είδα να κουνά τα χέρια ζητώντας βοήθεια

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή μιας γυναίκας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας την ώρα που η 27χρονη δασκάλα ζητούσε βοήθεια.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της αδικοχαμένης δασκάλας: «Ήταν ακριβώς κάτω από την καμάρα του ποταμού και κουνούσε τα χέρια ζητώντας βοήθεια. Μετά την πήρε το ποτάμι».

Η γύναικα κάλεσε την Πυροσβεστική αλλά όταν ήρθαν ή��αν αργά για να βοηθήσουν την 27χρονη Αναστασία.

Συνεχίζονται οι έρευνες - Φόβοι από νέο κύμα κακοκαιρίας στη Ρόδο

Δύσκολη θα είναι και η αποψινή νύχτα στη Ρόδο, καθώς οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα ξαναζήσουν στιγμές όπως της περασμένης Παρασκευής καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, θα συνεχιστούν όλο το βράδυ οι έρευνες για τον έναν άνθρωπο που συνεχίζει να αγνοείται. Σήμερα, ήρθε και δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και με 12 άτομα και διασωστικό σκύλο για να συνδράμει στις έρευνες.