Πρώτη ανάρτηση: 22/11/2013 19:15

Πνιγμένη βρέθηκε στο ποτάμι της Παστίδας προς Κρεμαστή, μια 35χρονη γυναίκα. Η γυναίκα αυτή δεν έχει σχέση με την δασκάλα που χάθηκε νωρίτερα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικης που ασχολούνται με την υπόθεση στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύσθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν ήδη το θάνατό της.

Η κατάσταση είναι τραγική και αυτή τη στιγμή δεκάδες πυροσβέστες κι εθελοντές δίνουν μάχη στις πληγείσες περιοχές για να περισώσουν ότι μπορούν.

Στο μεταξύ, ώρες αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού, καθώς δύο συμπολίτες τους αγνοούνται.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ένα όχημα με τρία άτομα, τα οποία είναι δάσκαλοι στο νησί, παρασύρθηκε από τα νερά στη γέφυρα της Κρεμαστής.

Ο ένας επιβάτης ηλικίας 30 ετών κατάφερε να βγει και να εντοπιστεί, όμως τα άλλα δύο άτομα, ένας 50χρονος και μια 30χρονη, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και τώρα οι πυροσβέστες της περιοχής δίνουν αγώνα για να τους εντοπίσουν.

Έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου, οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το πρωί του Σαββάτου θα μεταβεί στη Ρόδο ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Super Puma, στο οποίο θα επιβαίνει και η γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Την ίδια ώρα μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, αφού το νησί έχει κυριολεκτικά βουλιάξει με αποτέλεσμα να επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 150 κλήσεις, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και σπίτια έχουν τεράστιες ζημιές

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.


Η κατάθεση του 30χρονου που σώθηκε

Στην κατάθεσή του στο ΑΤ Ιαλυσού πριν από λίγο, ο 30χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έγινε το κακό:

Ο 30χρονος φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι στις 4.30 όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν να ήταν χαμηλό. Σε κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν από τα μάτια του!

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής του σχολείου που από κοινού ζητούσαν εναγωνίως να γίνουν έρευνες για την διάσωση των ανθρώπων αυτών.

Σώος και αβλαβής εντοπίστηκε ο αγνοούμενος στην περιοχή της Αρχαγγέλου

Σε ότι αφορά τον τρίτο αγνοούμενο στην περιοχή της Αρχαγγέλου, επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε σώος και αβλαβής.
Καλά στην υγεία του εντοπίστηκε τέλος και ένας ακόμα αγνοούμενος ηλικιωμένος που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους δικούς του.

Δείτε όλες τις λεπτομέρε��ες στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star…

thumb_640.jpg