Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που το πρωί της Τετάρτης έφτασαν σε οικόπεδο στο Βοτανικό, έπειτα από καταγγελία ότι τρία φορτηγά απορρίπτουν στον συγκεκριμένο χώρο χημικά απόβλητα.

Τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις Έλληνες οδηγοί, ηλικίας 40, 46 και 33 ετών. Εκεί συνελήφθη ένας ακόμη Έλληνας ηλικίας 47 ετών, ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και διέθετε το οικόπεδο για την απόθεση των αποβλήτων, έναντι αμοιβής.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ.

Από την αυτοψία που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι στο οικόπεδο είχαν αποτεθεί απόβλητα, σε ύψος δύο έως έξι μέτρων, μεγάλο ποσοστό των οποίων χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει επικίνδυνα, μαζί και με αστικά απόβλητα.

Ενδεικτικά, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα. Τα απόβλητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκάλεσαν εκτεταμένη ρύπανση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες μετέφεραν και απέρριπταν τα απόβλητα το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο σε καθημερινή βάση, με το οικονομικό όφελος να υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, εξακριβώθηκε ότι τα απόβλητα που μετέφερε ένα από τα φορτηγά, προέρχονταν από εταιρεία που ε��ρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ο 58χρονος διευθυντής της οποίας συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.