Ένας 51χρονος ταγματάρχης του Στρατού Ξηράς συνελήφθη την Πέμπτη στη Μαγνησία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ διαπιστώθηκε από υλικό που είχε σπίτι του, αλλά και στο χώρο εργασίας του, πώς έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή.

22112013magnisia2b.jpg

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε και κατασχέθηκε: πιστόλι CZ των 9 mm, χωρίς γεμιστήρα, πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, δεκατέσσερα φυσίγγια των 9 mm, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο), οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες , τριάντα τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επίσης βρέθηκε DVD με εικόνες της Χρυσής Αυγής, διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ - κούπες - κανάτες - πετσέτα - αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, καπέλο με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής και δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο.

Ο αξιωματικός οδηγείται στον αρμόδιο Στρατιωτικό Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.