22/11/2013 13:25​

Ξεχωριστά θα πραγματοποιηθούν τελικά τα ραντεβού του Κ.Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις σήμερα, το Σάββατο και την Τετάρτη καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη σύσκεψη στην οποία είχε καλέσει πρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ ο υπουργός Παιδείας.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr οι διοικητικοί υπάλληλοι ήταν αρνητικοί, ενώ η πλειοψηφία των πρυτάνεων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Έτσι, από το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι σε εξέλιξη συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις. Ήδη ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΕΜΠ Σ.Σιμόπουλο.

«Σε καλό κλίμα» η συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του ΕΜΠ

Σε δηλώσεις του μετά το ραντεβού με τον υπουργό, ο κ.Σιμόπουλος τόνισε ότι η συνάντηση ήταν «σύντομη αλλά περιεκτική» και έγινε την ώρα που ήδη λειτουργούν τρεις σχολές του ΕΜΠ.

"Αυτά που άκουσα θα τα μεταφέρω στα αρμόδια όργανα και θα γίνουν εκτιμήσεις για το πως θα προχωρήσει η κατάσταση", είπε.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα οι συναντήσεις με τους πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κ.Γάτσιο και του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη.

Σε... δύο στρατόπεδα οι φοιτητές

Την ίδια ώρα οι φοιτητές έχουν κατέβει στους δρόμους αλλά έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Από την μία κάποιοι φοιτητές πραγματοποιήσαν συγκέντρωση ζητώντας τερματισμό της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων και άνοιγμα των πανεπιστημιών και από την άλλη κάποιοι άλλοι φοιτητές στέκονται στο πλευρό των υπαλλήλων των ΑΕΙ

1993376.jpg
Η ΔΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μια ολόκληρη κοινωνία παραμένει όμηρος μιας κατάστασης την οποία δεν δημιούργησε και δεν ευθύνεται.
1993381.jpg
«Το γεγονός ότι κοντεύει να τελειώσει ο Νοέμβριος και υπάρχουν φοιτητές με κατοχυρωμένη την ιδιότητα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εγγραφούν στις σχολές τους, αποτελεί μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία», συμπληρώνει.

Ραντεβού με τους πρυτάνεις

Το πρόγραμμα του Σαββάτου έχει ως εξής: συνάντηση με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη στις 11:00, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη στις 14:00.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί στις 10:00 με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο, στις 12.00 με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνο, στις 14:00 με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήν.