Στη σύλληψη ενός ειδικού φρουρού, ενός 30χρονου Έλληνα και δύο Πακιστανών, ηλικίας 19 και 21 ετών, για ληστείες σ�� βάρος αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης του οικιακού ασύλου, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες εισήλθαν χθες παράνομα σε σπίτι στο Αιγάλεω, όπου διέμεναν τέσσερις Πακιστανοί στους οποίους ο Ειδικός Φρουρός και ο 30χρονος δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί.
Αφού τους ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν από την κατοχή τους 2.000 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό το Πακιστάν και κούτες με τσιγάρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ειδικός φρουρός το «έπαιξε» αστυνομικός σε ανυποψίαστους αλλοδαπούς καθώς τον Οκτώβριο είχε μπει σε σπίτι Πακιστανού στο Περιστέρι και άρπαξε 700 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου.

Και ο ένας από του δύο συλληφθέντες Πακιστανούς, πάντως, δεν ήταν «αθώος» καθώς το Φεβρουάριο είχε και πάλλι συλληφθεί γιατί με κατώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ και έναν Έλληνα είχαν αρπάξει χρήματα από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας αλλοδαπών τους οποίους εκβίαζαν πουλώντας τους προστασία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδικά για τον Ειδικό Φρουρό, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.