Με τη χαρά ζωγραφισμένη στα μάτια της η Βίβιαν Τσαγκάρη μας ανακοινώνει το όνομα της κόρης της, την οποία θα φέρει στον κόσμο σε λίγες ημέρες Η απόκτηση ενός παιδιού ήταν το μεγάλο της θέλω, το όνειρο της.

«Θα έκανα τα πάντα για να φέρω το παιδί μου στον κόσμο» σημειώνει.

Σύμμαχός της στην προσπάθεια της ήταν και παραμένει. ο σύζυγός της ο Κωνσταντίνος. Ήταν εκείνος που της έδωσε κουράγιο όταν αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης αρχικά μέσω του ΕΟΠΥΥ

«Πήγαμε με χαρά να μας πουν τη διαδικασία και εκεί ήταν η απογοήτευση. Φθάνουμε οκτώ μήνες αναμονή για να μπορέσουμε να κλείσουμε ραντεβού στην επ��τροπή…»

Ο ΕΟΠΥΥ έχει θεσπίσει αυστηρές προϋποθέσεις και χρονοβόρες διαδικασίες για να εγκρίνει μια εξωσωματική γονιμοποίηση. Αυτοί είναι οι λόγοι που πολλά ζευγάρια απογοητεύονται στην πορεία και τα παρατάνε.


250 χιλιάδες υπογενικά ζευγάρια προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική που κοστίζει 2.500 χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των φαρμάκων. Αυτό που δίνει ο ΕΟΠΥΥ είναι 352 ευρώ για κάθε προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε ένα χρόνο.

Ο ασφαλιστικός φορέας καλύπτει τις αναγκαίες εξετάσεις που προηγούνται της διαδικασίας, όπως και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της εξωσωματικής. Όλα αυτά βέβαια εάν το ζευγάρι έχει την υπομονή να περιμένει να πάρει την έγκριση από την επιτροπή.