Πρώτη ανάρτηση: 21/11/2013 15:53

Την ώρα που στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση νέας αγωγής του υπουργείου Παιδεία�� κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ομοσπονδίας τους, με αίτημα να κυρηχθεί παράνομη και καταχρηστική , σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ συκεντρωμένων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.


Οι ένταση κορυφώθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές, προσπάθησαν να προχωρήσουν ως την είσοδο της Ευελπίδων και οι δυνάμεις των ΜΑΤ αναγκάστηκαν να κάνουν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και αρκετοί φοιτητές , νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, από όπου και ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας τους προς την Ευελπίδων.

Οι περισσότεροι φοιτητές , πάντως ζητούν να ανοίξουν το Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, καθώς το 6μηνο κρέμεται από μια κλωστή , ενώ οι νέοι από την επαρχία αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει σειρά προσφυγών κατά των Ομοσπονδιών των Διοικητικών Υπαλλήλων, που έχουν προκηρύξει τις απεργίες για τη διαθεσιμότητα.

Τα σωματεία των Διοκητικών Υπαλλήλων αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να εισηγηθούν στην Ομοσπονδία τους τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Παράνομη η απεργία των διοικητικών

Παράνομη κρίθηκε, με απόφαση του Πρωτοδικείου, η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργε��ου Παιδείας. Πρόκειται για την τρίτη απόφαση που εκδίδει το Πρωτοδικείο στο διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ, κηρύσσοντας παράνομη την απεργία.