Πρώτη ανάρτηση: 21/11/2013 00:27

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Πέμπτης, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πως θα γινόμαστε μούσκεμα μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ από βδομάδα ο υδράργυρος θα πέσει!

«Καρέκλες» θα ρίξει από τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Θράκη, ενώ στην Αττική ο ουρανός αναμένεται να ανοίξει από τις απογευματινές ώρες.

Οι βροχές θα αρχίσουν να υποχωρούν την Παρασκευή, οπότε και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά, ο καιρός ανά περιοχή:

Αττική: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, Θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές. Από το απόγευμα καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

��εσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες ισχυρές κατά τόπους. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βραδύ θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα, Πέμπτη!