Πρώτη ανάρτηση: 20/11/2013 18:16

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας με τα πράγματα να οδηγούνται σε πλήρες αδιέξοδο, ειδικά μετά την απόφαση των μελών της συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών, να υποβάλουν την παραίτησή τους, επικαλούμενα την αδυναμία του ιδρύματος να λειτουργήσει εξαιτίας της διαθεσιμότητας.


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχαν θέση την παραίτησή τους στη διάθεση του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη και τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών!!!


«Υπό το βάρος του συνδυασμού των δυσμενών αυτών εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του ΑΠΘ θα καταρρεύσει, κατάρρευση για την οποία αποκλειστικώς υπεύθυνη θα είναι η Πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, που, αρνούμενος καν να δει το πρόβλημα, πόσο δε μάλλον να συμβάλει στην αναζήτηση λύσης του, οδηγεί το ΑΠΘ σε ολοσχερή διάλυση», αναφέρει η σύγκλητος σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τα μέλη της συγκλήτου, «με την αποχώρηση του μεγαλύτερου, αλλά και πλέον ειδικευμένου μέρους του προσωπικού της οικονομικής και διοικητικής του υπηρεσίας, καθώς και της Επιτροπής Ερευνών του, το ΑΠΘ θα αντιμετωπίσει ανυπέρβλητο πρόβλημα στην οικονομική και λοιπή του διαχείριση, με τεράστιες πλέον καθυστερήσε��ς στην έγκριση εκταμιεύσεων και διακοπή εξυπηρέτησης των χρηματοδοτούμενων έργων, κάτι που αυτονόητο είναι ότι θα γονατίσει το σύνολο της λειτουργίας του».

Αίτημα της συγκλήτου είναι η ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την διαθεσιμότητα στο πανεπιστήμιο.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων κατέθεσαν στη Σύγκλητο του ΑΠΘ το αίτημα της παραίτησής τους σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Εντωμεταξύ, νέα 48ωρη απεργία, από την Πέμπτη, προκήρυξαν στο μεταξύ οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους έως την Παρασκευή, όποτε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Από 25 Νοεμβρίου ως 13 Δεκεμβρίου οι εγγραφές στο Πανεπιστήμιο Πάτρας
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πανεπιστήμιο Πάτρας - όπως αποφασίστηκε σήμερα από τη σύγκλητό του - θα γίνουν οι εγγραφές των φοιτητών του την περίοδο από 25 Νοεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου.

Τέλος,τελεσίγραφο να ανοίξει τα πανεπιστήμια ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες έστειλε στον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θ. Πελεγρίνη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.