Οι απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων έχουν διχάσει και τους φοιτητές καθώς υπάρχουν εκείνοι που τους στηρίζουν αλλά υπάρχουν και εκείνοι που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Το Star πήγε και ρώτησε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου αλλά και του Πανεπιστημίου Αθηνών τη γνώμη τους για τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων. Αρκετοί βρίσκονται στο πλευρό των διοικητικών αλλά είναι και εκείνοι που ζητούν να αρχίσουν τα μαθήματα.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την απεργία των διοικητικών γιατί μετά την απόλυση αυτών των ανθρώπων σειρά έχουμε εμείς από το Πανεπιστήμιο να φύγουμε, με τις διαγραφές, επιβάλλοντας δίδακτρα που πολλοί δεν έχουμε να πληρώσουμε.» είπε ο Χρ. Ευσταθίου, φοιτητής Φυσικής.

Ο Άγγελος Βερζάκης πάλι, φοιτητής της νομικής δήλωσε «Ένα κλειστό πανεπιστήμιο καταστρέφει και τα όνειρα και τους κόπους των γονιών μου. Τους υποστήριξα αρχικά γιατί θεωρούσα δίκαιο των αγώνα τους απέναντι σε μια απόφαση που είναι απαράδεκτη. Όμως όταν η απεργία συνεχίζεται και πλέον έχει πέσει στις πλάτες των φοιτητών το βάρος της δεν μπορώ να την υποστηρίζω.»

«ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ 1.500 ΕΥΡΩ»

Ο Κωνσταντίνος από τη Σπάρτη αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως και πολλά παιδιά από την επαρχία. Οι γονείς του πληρώνουν τα έξοδά του για να μένουν στην Αθήνα χωρίς όμως να σπουδάζει.

«Διοικητικός υπάλληλος γύρισε και είπε στους πρωτοετείς πάρτε τα κλειδιά και ανοίξτε το μόνοι σας. « Εγώ αυτή τη στιγμή έχω μπει μέσα 1.500 ευρώ που στις μέρες μας είναι τρεις μισθοί.» τόνισε .

«Συμφωνώ με τον αγώνα των διοικητικών. Είναι δίκαιος απλώς κι εμείς θέλουμε να σπουδάσουμε. Έχουμε δώσει όλοι κόπο, χρήματα για να καταφέρουμε να περάσουμε στη νομική Αθηνών.» σημείωσε ο πρωτοετής φοιτητής Κωνσταντίνος.

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορεί να ανυπομονούν να αρχίσουν τα μαθήματά τους δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους τους φοιτητές.

Δείτε στο βίντ��ο το αναλυτικό ρεπορτάζ…