Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο Σενέρ Λεβέντ στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Άφρικα» κάνοντας λόγο για συστηματική καταστροφή των ομαδικών τάφων Ελληνοκυπρίων αγνοούμενων του 1974 που έλαβε χώρα το 1996 από το τουρκικό κράτος!

«Μετά την ίδρυση της Επιτροπής Αγνοουμένων στην Κύπρο προκλήθηκε πανικός και ανησυχία στην Τουρκία. Το 1996 έστειλαν από την Τουρκία μια ειδική ομάδα στο νησί για να βρει και να καταστρέψει τους τάφους εκείνους» αποκαλύπτει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».

«Ήταν μια επιχείρηση που διεξήχθη με πολλή μυστικότητα. Οι ομαδικές σφαγές Ελληνοκυπρίων διενεργήθηκαν ειδικά μετά το μεγάλο έγκλημα στα χωριά Μάραθα, Αλόα και Σανδαλάρη. Άρχισαν δολοφονίες Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων -παιδιών, ηλικιωμένων- χωρίς διακρίσεις ��πό οργισμένους Τούρκους στρατιώτες και μερικούς Τουρκοκύπριους. Όσοι γνώριζαν, έδειξαν τους τάφους που ήξεραν, στην ειδική ομάδα που ήρθε από την Τουρκία. Στην Αφάνεια, στην Άσσια, στο Μπέκιοϊ, στο Τζιάος. Πήγαν και στο Βαρώσι που είναι κλειστό για χρόνια» προσθέτει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, παραθέτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επιχείρηση: «Εκεί υπήρχαν κάποιοι που δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν μέσα σε χαβούζες για να αποφευχθεί ο κόπος του σκαψίματος τάφων. Και στοιβάχτηκε χώμα πάνω τους. Έγινε εκταφή όσων βρίσκονταν σε ομαδικούς τάφους. Φορτώθηκαν σε καμιόνια. Μεταφέρθηκαν και ρίχτηκαν στη θάλασσα. Και να που μας το ψιθυρίζουν στο αφτί μετά από τόσα χρόνια. Αν όλα αυτά αληθεύουν, σημαίνει ότι άδικα ψάχνο��ν όσοι τους αναζητούν. Δεν μπορούν να τους βρουν».

Δολοφόνησαν Τούρκο δημοσιογράφο για να μην αποκαλύψει το μυστικό!

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Τουρκοκυπρίου δημοσιογράφου δεν έμειναν εκεί.

Ο Σενέρ Λεβέντ αναφέρει ότι ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Κουτλού Ανταλί, της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», δολοφονήθηκε τον Ιούλιο 1996 έξω από το σπίτι του από τον τουρκικό στρατό, «για να μην αποκαλύψει το μυστικό του Αποστόλου Βαρνάβα»!

Τι εστί «Απόστολο�� Βαρνάβας»; Ένα μοναστήρι στα κατεχόμενα, για το οποίο ο Ανταλί είχε αρθρογραφήσει πως είχε γίνει «επιδρόμη αστυνομικών και Τούρκων στρατιωτών στο περίβολο του, όπου ήταν θαμμένοι Ελληνοκύπριοι που είχαν δολοφονηθεί αλλού και τους είχαν θάψει εκεί».

Σύμφωνα με τον Λεβέντ, ο Ανταλί επρόκειτο να αποκαλύψει ότι την επιδρομή εκείνη διέταξε η ειδική ομάδα από την Τουρκία, με στόχο να καταστρέψει τον ομαδικό τάφο!

Ο γενναίος Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, μάλιστα, καταλήγει στο δημοσίευμα του ασκώντας σκληρή κριτική για τις αποτρόπαιες πράξεις της τουρκικής κυβέρνησης: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα λείψανα πόσων αγνοουμένων έχουν ριχθεί στη θάλασσα κατά τις επιχειρήσεις αυτές. Για να τους θυμόμαστε αιώνια, μπορούμε μόνο να στήσουμε ένα μνημείο του “αγνώστου θύματος”. Να κοιτάμε αυτό το μνημείο καθημερινά και να ντρεπόμαστε. Αφού ούτε αυτό θα είναι αρκετό για να συγχωρεθούμε».