«Μεγάλοι χαμένοι είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και τους ζητώ συγνώμη», παραδέχτηκε ο πρύτανης του Καποδιστριακού, Θ. Πελεγρίνης και πρόσθεσε «το αδιέξοδο το έχει δημιουργήσει το υπουργείο Παιδείας».

Ο πρύτανης υπογράμμισε ακόμα ότι η λύση δεν είναι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη από την πλευρά του υπουργείου, αλλά ο διάλογος.

«Αν δεχτεί το υπουργείο να συζητήσει σοβαρά την αντιμετώπιση του αδιεξόδου, τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν», είπε και πρόσθεσε: «Θέλω το Πανεπιστήμιο Αθηνών να σταθεί όρθιο... Εμείς σε αξιολόγηση που κάναμε, ζητήσαμε 500 υπαλλήλους παραπάνω και μετά το υπουργείο όρισε δική του επιτροπή και αποφάσισε να φύγουν 500. Με ποια κριτήρια;».

Ο κ. Πελεγρίνης είπε ακόμα ότι μέμφεται την συμπεριφορά του υπουργού Παιδείας, κάλεσε το υπουργείο να συνδράμει, ώστε να βρεθεί λύση.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου, να μην γίνουν μαθήματα με αστυνομική παρουσία από έξω, ενώ πρόσθεσε πώς υπάρχει ακόμα χρόνος να μην χαθεί το εξάμηνο. «Ζητάμε αναστολή του μέτρου μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος», κατέληξε.

Δ��ίτε ένα απόσπασμα από την συνέντευξή του στο βίντεο.