Για ενδέκατη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια, με την κατάσταση πλέον να έχει φτάσει στα άκρα.

Το εξάμηνο κοντεύει να χαθεί, οι φοιτητές αποτελούν την παράπλευρη απώλεια και είναι στη μέση της διαμάχης, ενώ οι διοικητικοί βρίσκονται «στα κάγκελα» και δεν κάνουν βήμα πίσω, με τον Υπουργό Παιδείας, να προσφεύγει σήμερα και ΠΑΛΙ στη Δικαιοσύνη μιας και οι κινητοποιήσεις των διοικητικών έχουν κριθεί παράνομες.

Σαν να μην έφταναν όλ΄αυτά, σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, έθεσε την παραίτηση της στη διάθεση του Πρύτανη, με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, από το ΑΣΕΠ.

  • ΔΥΟ ΝΕΕΣ 48ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Κι ενώ όλοι περίμεναν σήμερα να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα και οι εξετάσεις σε Καποδιστριακό και Μετσόβειο, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν δυο νέες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις έως και το τέλος αυτής της εβδομάδας.

  • ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Μετά την ανακοίνωση των νέων 48ωρων απεργιών των διοικητικών, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, τονίζοντας πως «με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει ��ην απεργία τους παράνομη».

Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας με την ανακοίνωση του, «δείχνει» ως υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου, τη Σύγκλητο και τον Πρύτανη:

«Η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια».

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας, καλεί Καθηγητές και Φοιτητές, να προσέλθουν στα μαθήματα τους, προειδοποιώντας πως:

«Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους».