Φόρο τιμής στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, αποτίουν από το πρωί Πολιτεία και λαός.

Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, συρρέει αθρόα στον ναό της του Θεού Σοφίας για να ασπαστεί τη σορό του και να πει το ύστατο χαίρε στον πολιτικό, που για σχεδόν 60 χρόνια υπ��ρέτησε την πατρίδα του.

Οι εκ��ηλώσεις του κόσμου είναι συγκινητικές, γιατί ο Κληρίδης, όπως όλοι αναγνωρίζουν, ήταν σεμνός άνθρωπος, ακέραιος χαρακτήρας, φιλάνθρωπος και δεν ξεχώριζε «δεξιούς από αριστερούς». Πολλοί αφήνουν άνθη επί της σορού, η οποία είναι καλυμμένη με τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο πρεσβευτής της Ελλάδος μετέβησαν στον ναό, όπου ασπάστηκαν την σορό του Γλαύκου Κληρίδη.

Ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος έψαλε τρισάγιο. Συνέψαλε ο αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός από τον Αγρό, τόπο καταγωγής του Γλαύκου Κληρίδη, με τον οποίο ο εκλιπών Πρόεδρος διατηρούσε πολύ φιλική σχέση. Επίσης, παρέστησαν η ηγεσία του ΔΗΣΥ, ο Παντελής Κούρος, πρώην υφυπουργός και «εξ απορρήτων» του Γλαύκου Κληρίδη και μέλη της φρουράς του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη στις 11.00 το πρωί στο ναό της Του Θεού Σοφίας από τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης. Η σορός θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, στο μνήμα όπου έχει ενταφιαστεί και η σύζυγος του Γλαύκου Κληρίδη, Λίλα.

Στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.