Με μια 18σέλιδη προκήρυξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές δυνάμεις, ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιοι από το μέρος του Φύσσα βαλαν και σκότωσαν τα παιδιά. Αυτό είναι αδιανόητο. Τώρα τι σκέφτονται, τι προσπαθούν να κάνουν; Να δημιουργήσουν πρόβλημα, να αντιδράσουν από την Χρυσή Αυγή;» λέει στο Star ο θείος του Γιώργου Φουντούλη που έπεσε νεκρός έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλε��ο.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ άρχισε ο εμφύλιος πόλεων. Ο εμφύλιος πόλεμος είναι αυτός. Πρέπει κάποιος να αρχίσει να συμβουλεύει τους νεαρούς να ηρεμήσουν τα πνεύματα γιατί την πληρώνουν αθώα παιδιά. Αυτό είναι το δράμα αυτή τη στιγμή/ Πιστεύω να μην συνεχίσουν αυτήν την ανοησία» δήλωσε από τη μεριά του ο πατέρας του Αλέξανδρου Γέροντα.

Το κείμενο της προκήρυξης είναι ένα δριμύ κατηγορώ κατά της Χρυσής Αυγής. Οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που μελέτησαν την προκήρυξη δεν βρίσκουν ομοιότητες με παλαιότερες, χωρίς να αποκλείουν ο συντάκτης να έχει σχέση με κάποια από τις γνωστές οργανώσεις. Εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο εκτελεστής, δεν έχει σχέση με τον συντάκτη του κειμένου, ενώ τους κάνει εντύπωση ότι η προκήρυξη δ��ν είναι μηδενιστική όπως περίμεναν από τον τρόπο δράσης του εκτελεστή.

Με σκληρό ύφος ο συντάκτης του κειμένου προαναγγέλλει και νέα χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής, στοχοποιεί πρόσωπα και κάνει λόγο για εμφύλιο ταξικό πόλεμο. Αυτό που κάνει εντύπωση στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο είναι ότι δεν γίνεται αναφορά στον τρόπο που έγινε η επίθεση. Γίνεται εκτενής καταγραφή περιστατικών ρατσιστικής βίας. Για τον οπλισμό της οργάνωσης δεν γράφεται τίποτα στην προκήρυξη παρά μόνο ότι οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελιά του βουλευτή Νίκου Μίχου που είχε πει ότι μόνο οι σφαίρες θα τους σταματήσουν.

Η προκήρυξη είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Βρέθηκε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου σε ιστοσελίδα, ότι έξω από την είσοδο του μνημείου πεσόντων στο σκοπευτήριο της Καισαριανής μέσα σε σακούλα σκουπιδιών υπήρχε φάκελος με usb που περιείχε την προκήρυξη.

Εντωμεταξύ, με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή καταφέρεται κατά της Κυβέρνησης.

«Το άθλιο και ανόητο μανιφέστο των θρασύδειλων δολοφόνων αποδεικνύει πως ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς.

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον έντιμο, εθνικό της αγώνα μέχρι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτού του άνανδρου εγκλήματος.»