​Μια τραγική ιστορία κρύβεται πίσω από το δράμα με τους δώδεκα νεκρούς από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Λευκάδας.

Ο πατέρας και τα τέσσερα παιδιά (τρία κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας από 3 έως 9 ετών) που βρίσκονται μέσα στην τραγική λίστα των νεκρών μεταναστών του ναυαγίου στη Λευκάδα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, είχαν επιχειρήσει παρόμοιο ταξίδι από την Κεφαλονιά με προορισμό την Ιταλία μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά τότε είχαν εντοπιστεί από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και, στη συνέχεια, από άνδρες του Λιμενικού…..

Πρόκειται για την ιστορία του 36χρονου Ζαχαρία και των τριών παιδιών του, του ηλικίας 3,5 ετών Μοχάμεντ, της ηλικίας 5,5 ετών Σαντ και του 8χρονου Γουάντ για τους οποίους το ταξίδι στην ελπίδα μετατράπηκε σε ταξίδι στο θάνατο.

Σύμφωνα με το inkefallonia.gr, ο 36χρονος πατέρας ξεκίνησε μαζί με τα τέσσερα ορφανά από μητέρα "αγγελούδια" του ένα ταξίδι για να βρει ένα καλύτερο αύριο μακριά από τον εμφύλιο πόλεμο στην πατρίδα του Συρία με προορισμό την Δανία.

Ο άτυχος Ζαχαρίας είχε, τότε, 20 ημέρες περιθώριο για να εγκαταλείψει την Ελλάδα μαζί και τα 3000 ευρώ για τα εισιτήρια. Επειδή, όμως, δεν ήθελε επ' ουδενί να επιστρέψει στη Συρία αλλά να πραγματοποιήσει το όνειρό του για να φτάσει στη Δανία, επέλεξε με τα χρήματα αυτά να αγοράσει από το κύκλωμα των δουλεμπόρων τα «εισιτήρια του θανάτου» για την Ιταλία.

Το ταξίδι, όμως, αυτό δεν ξεκίνησε ποτέ αφού η πλαστική βάρκα στην οποία επιβιβάστηκε ο Ζαχαρίας και τα τρία παιδιά ανατράπηκε και τους παρέσυρε στο θάνατο.