Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε στην Λευκάδα με του Σύριους μετανάστες, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ακόμα ένα άτομο από το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, μία γυναίκα η οποία είναι η μητέρα του 20χρονου από το Αγρίνιο, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή μαζί με έναν ακόμη 58χρονο Παλαιστινιακής καταγωγής ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο χειριστής του μοιραίου σκάφους.

Η συλληφθείσα η οποία και κατηγορείται για απλή συνέργεια στο κύκλωμα, ο 20χρονος γιος της, και ο 58χρονος Παλαιστίνιος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν.

Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τα δυο αδέλφια του 20χρονου καθώς επίσης και έναν Αιγύπτιο, οι οποίοι και φέρονται να συμμετείχαν επίσης στο κύκλωμα.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για τον τρόπο μεταφοράς των 27 μεταναστών στο σημείο της τραγωδίας. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, οι 27 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφ��ρεία, αφού προηγουμένως είχαν έλθει σε επικοινωνία με κάποιους από τους διακινητές, για το σημείο συνάντησης.

Οι μετανάστες συναντήθηκαν με τους διακινητές σε περιοχή κοντά στην Αμφιλοχία και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι κλειστού τύπου και σε δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, με τα οποία έφθασαν μέχρι την Πάλαιρο, όπου τους περίμενε το σκάφος.