Κανέναν δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο η σκληρή μάχη που δίνειη 16χρονη Μυρτώ η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα τον Ιούλιο του 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς προκαλώντας οργή και τρόμο στην ελληνική κοινωνία.


Από εκείνο το τραγικό καλοκαίρι η ζωή της έχει αλλάξει τελείως και δυστυχώς δεν θα γίνει ποτέ ξανά όπως πριν…

Πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστώνης και έπειτα από αλλεπάλληλες εγχειρήσεις δίνει τον δικό της αγώνα για να ανακτηθεί έστω ένα μικρό τμήμα της ικανότητας για επικοινωνία και της κινητικής λειτουργίας της.

MIRTO.JPG

Σε αυτόν τον αγώνα ευτυχώς δεν είναι μόνη της. Στο πλευρό της εκτός από τη μητέρα της βρίσκονται και οι φίλοι της που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έρανο αγάπης μέσω της ιστοσελίδας www.youcaring.com προκειμένου να συγκεντρωθούν τα 25.000 ευρώ που χρειάζεται η οικογένειά της για να αγοράσει ένα ειδικό μηχάνημα, απαραίτητο για τη διατροφή και την επικοινωνία της Μυρτώς.

Πρόκειται για τη συσκευή Tobii Speech Generating Device.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην περιπέτεια της 16χρονης Μυρτώς είναι συγκινητική. Όχι μόνο συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα χρήματα αλλά 46 μέρες πριν ολοκληρωθεί ο έρανος έχουν ήδη μαζευτεί 46.000 ευρώ.

Η 16χρονη Μυρτώ έχει συγκλονίσει ακόμα και τους Έλληνες της Αμερικής οι οποίοι προσέφεραν από το υστέρημά τους για να την βοηθήσουν.