Μέχρι το τέλος του 2011 πάνω από 40 γυναίκες στην Ελλάδα είχαν κάνει αυξητική στήθους με τα γαλλικά εμφυτεύματα ΠΙΠ τα οποία όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον οργανισμό αφού περιείχαν βιομηχανική σιλικόνη αντί για ιατρική. Οι γυναίκες αυτές αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε άλλη μία επέμβαση προκειμένου να κάνουν αφαίρεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χώρα μας 105 τεμάχια είχαν διατεθεί στην αγορά και από αυτά χρησιμοποιήθηκαν περίπου τα 80. Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Στρατής Γαβριήλ θύμα εξαπάτησης έχουν πέσει και οι γιατροί.

Συνολικά 400.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο έπεσαν θύμα της εταιρείας με τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα. Μία δικαστική απόφαση στη Γαλλία ανοίγει όμως τις δικαιώνει και ανοίγει νέους δρόμο��ς. Αποζημίωση ύψους 3000 ευρώ θα αναγκαστεί να καταβάλει η γερμανική εταιρεία ελέγχου ποιότητας σε 1600 γαλλίδες που έκαναν αυξητική στήθους με τα γαλλικά εμφυτεύματα ΡΙΡ και οι οποίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.


Σύμφωνα με το δικαστήριο η γερμανική εταιρεία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις περί ελέγχου με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν εταιρείες διανομής και ασθενείς.