Φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου αλλά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένουν ακόμη κλειστά. Οι φοιτητές αγωνιούν για το εξάμηνο που κινδυνεύει να χαθεί, ενώ οι πρωτοετείς που δεν πρόλαβαν ούτε καν να εγγραφούν αισθάνονται ότι γκρεμίζονται τα όνειρα για τις σπουδές, για τις οποίες κόπιασαν σκληρά. Ο Βασίλης Νικολόπουλος πέρασε στο Ιστορικό Αρχαιολογικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Απογοήτευση. Όταν πηγαίνεις και τα βρίσκεις όλα κλειστά και έχει φτάσει μήνας Νοέμβρης και δεν έχεις καταφέρει να ξεκινήσεις μάθημα, είναι δύσκολα» λέει και ελπίζει να ανοίξει η σχολή του…

«Δεν έχω μπει καν στο αμφιθέατρο, μία συνάντηση με τον πρύτανη που μας μαζέψανε αλλά και εκεί ένα "συγγνώμη" άκουσα, το δέχομαι, αλλά από εκεί και πέρα περιμένουμε. Το να ξεκινήσουμε τώρα είναι ένα μισοφαγωμενο εξάμηνο, θα τρέξουν πολύ τα μαθήματα θα δυσκολευτούμε αρκετά» αναφέρει στο STAR.

Ο 18χρονος Βαγγέλης δεν αποκαλεί καν τον εαυτό του πρωτοετή εξαιτίας της κατάστασης και ανησυχεί πως ακόμα και αν ανοίξουν υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν ξανά λίγο καιρό αργότερα.

"Δε λέω ότι είμαι πρωτοετής γιατί δεν έχω γραφτεί ακόμα καν. Στη μέση της διαμάχης τους, της διένεξης τους, είμαστε εμείς. Δεν θέλουμε να ανοίξει το πανεπιστήμιο την επόμενη εβδομάδα και μετά από 3 μήνες να ξανακλείσει επειδή θα υπολειτουργεί, ή να ανοίξει και να κλείσει μετά από ένα χρόνο λόγω των απεργιών και να χαθεί άλλο εξάμηνο, πρέπει να δοθεί οριστική λύση.Θα υπάρξει μια συσσώρευση τ��ν μαθημάτων, οι τελειόφοιτοι δε θα μπορέσουν να αποφοιτήσουν θα πρέπει να περιμένουν άλλον ένα χρόνο. Η κατάσταση την οποία βιώνουμε δεν αφήνει πολλά περιθώρια για όνειρα αλλά εμείς ως νέοι έχουμε την υποχρέωση να είμαστε αισιόδοξοι"

Την ίδια ώρα φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θράκης έχουν ένα διαφορετικό πρόβλημα, που τους αναγκάζει να… κατασκηνώσουν σε αυτό.

Οι 7 από τους συνολικά 11 φοιτητές που έχουν κατασκηνώσει με σκηνή στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονία δεν έχουν περάσει -σύμφωνα με τον κανονισμό- τα μισά μαθήματα του έτους, ενώ οι τέσσερις διαμένουν σε ακτίνα λιγότερη των 30 χιλιομέτρων για να έχουν το δικαίωμα να διαμείνουν στην φοιτητική εστία.

Έτσι, χάνουν το δικαίωμα διαμονής στην φοιτητική εστία.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωάννης Παπαδημητρίου πρόκειται να επανεξετάσει την περίπτωσή τους.

Κάντε κλικ και δείτε το ρεπορτάζ του Star...