Συνεχίστηκε χθες, σε βαρύ κλίμα, στο Τριμελές Πρωτοδικείο Πάτρας, η εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή πέρυσι τον Μάιο στον 14χρονο Πάνο Τζαβάρα, και στο εδώλιο κάθεται η οδηγός του τζιπ. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Πάτρας.

Ο 14χρονος Πάνος Τζαβάρας χτυπήθηκε από το τζιπ, μπροστά στα μάτια του αδελφού του στην γέφυρα του Ρίου κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του μικρού του αδελφού του Ανδρέα.

"Εγώ ήμουν περίπου 4 μέτρα μπροστά από τον αδελφό μου. Βλέπω να έρχεται ένα μαύρο τζιπ με υπερβολική ταχύτητα. Αφού προφύλαξα τον εαυτό μου και πέρασε από μένα, γύρισα πίσω για να δω τον αδελφό μου" είπε ο Ανδρέας Τζαβάρας.

Όπως κατέθεσε, ο Πάνος χτυπήθηκε από το τζιπ, εκτινάχθηκε στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε στην πόρτα ενός εκ των δύο αυτοκινήτων που ακολουθούσαν.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση των γονιών του Πάνου, του Κώστα και της Φαίδρας Τζαβάρα, οι οποίοι ζήτησαν τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους.

Συναισθηματικά φορτισμένος ήταν και ο παππούς του, Ανδρέας Δούρος, ο οποίος κατέθεσε ότι έχει καθίσει άπειρες φορές στο σημείο του ατυχήματος. Πηγαίνω για να κάνω συν��ροφιά στον ίσκιο του παιδιού μας, είπε.

Η πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αικατερίνης Αρβανίτη, σύζυγος του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάννη, δεν έθεσε ερωτήματα στον αδερφό του Πάνου. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μάλιστα, ένας εκ των συνηγόρων της, εξέφρασε ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο η εισαγγελέας έθεσε ερωτήματα σε έναν ανήλικο μάρτυρα.

Επίσης εξέφρασε ενστάσεις για το ότι δεν προηγήθηκαν καταθέσεις από τους πραγματογνώμονες ή αυτόπτες μάρτυρες και ζήτησε να εξεταστούν αμέσως μετά τον αδελφό του, αίτημα το οποίο το δικαστήριο έκανε αποδεκτό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου.