Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα με συννεφιά, βροχές και σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, σκηνικό που θα συ��εχιστεί και το Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και παροδικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε για σήμερα. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Το Σάββατο πάλι, θα έχουμε νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά όπου πιθανό είναι να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, στα ανατολικά και νότια θα έχουμε τοπικές νεφώσεις ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.