Διασυνδέσεις με τον κόσμο της νύχτας ακόμα και προστασία νυχτερινών κέντρων , προσθέτουν στον κατάλογο των ερευνώμενων ενεργειών στελεχών της Χρυσής Αυγής , οι ανακρίτριες που χειρίζονται τις δικογραφίες. Ένα νέο πρόσωπο, επικεφαλής τοπικής οργάνωσης μεγάλου δήμου καλείται σε απολογία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , αντιμετωπίζει όμως και την κατηγορία της εκβίασης, για πρώτη φορά από την ημέρα που σχηματίστηκε η δικογραφία για την υπόθεση.

«Το πέσιμο σε μετανάστη στη Νίκαια»

Πρόκειται, όπως σας γράψαμε από το star.gr, για στέλεχος της Χρυσής Αυγής που θεωρείται ότι βρισκόταν κοντά στον προσωρινά κρατούμενο βουλευτή Γιάννη Λαγό, το οποίο είχε κατανομαστεί από τον προστατευόμενο μάρτυρα Γ:

«Μία νύχτα με τον πυρηνάρχη του Π…. μπήκαν μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα και με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, glop, καπνογόνα) τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες. Με εντολή του Λαγού και εν συνεχεία του Πατέλη, τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012, πήγαιναν σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν με��ανάστες και τους απειλούσαν προκειμένου να τα κλείσουν».

«Αντί χρημάτων το ψαροντούφεκο»

Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου φιγουράρει σχεδόν τους μισούς απομαγνητοφωνημένους διαλόγους. Χαρακτηριστικός είναι αυτός που δείχνει την προσπάθειά τους να πουλήσουν ένα ψαροντούφεκο, το οποίο είχα πάρει από καταστηματάρχη αντί χρημάτων:

«Α: «Πούλα τα όσο θες γιατί θέλω να φύγουν από πάνω μου γιατί πήγαµε σ' ένα µ….. που χρώσταγε λεφτά και τέτοια µε τον άλλο και δεν είχε τίποτα και ήταν σε µαγαζί αυτός ρε µε διάφορα και του λέω τι δώρο θα µας κάνεις του λέω για να µην έχουµε προβλήµατα... Λέει παιδιά πάρτε ότι θέλετε... και του πήρα εγώ το καλάµι, το µηχανισµό κι ένα ψαροντούφεκο γιατί λεφτά δεν είχε... και πρέπει τουλάχιστον να βγάλουµε απ' αυτό το πράγµα... µην χρεωθούµε τσάµπα... τουλάχιστον να πούµε ότι βγάλαµε και από κει κάτι...»

Β: Θα δούµε... Αν βρω κάτι θα σε πάρω αν είναι...»

Οι ανακρίτριες έχουν καλέσει επίσης σε απολογία στις 25 Νοεμβρίου τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλο, Γερμενή και Μπούκουρα.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο του Star