​Σοκαρισμένοι είναι από την Τετάρτη το απόγευμα γονείς, μαθητές και δάσκαλοι από το συμβάν που έλαβε χώρα στο κτίριο όπου στεγάζεται το 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας.

Ήταν 4 το απόγευμα και στο σχολείο λειτουργούσαν ολοήμερα τμήματα.

get_img.jpg
Ξαφνικά ακούστηκε ένα δυνατός θόρυβος που τρόμαξε τα παιδάκια αλλά και τους δασκάλους.

Ο θόρυβος προήλθε από διπλανή αίθουσα που εκείνη την στιγμή γινόταν μάθημα και γι' αυτό ο θόρυβος ήταν δυνατός.

jghjfd.jpg
Όταν πήγαν στην διπλανή αίθουσα δεν πίστευαν στα μάτια τους αφού η σκόνη είχε καλύψει την αίθουσα.

Όταν τα πράγματα ηρέμησαν διαπίστωσαν ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη κομμάτια τοίχου!!!

jkglgjlk.jpg
Οι δάσκαλοι έβγαλαν τα παιδιά από το κτίριο, φοβούμενοι μήπως ακολουθήσουν και άλλες πτώσεις και ειδοποίησαν τον Διευθυντή του σχολείου.

Πρόκειται για ένα γεγονός που θορύβησε και τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κύριο Σακελλαρίου, ο οπ��ίος δήλωσε ότι η υπόθεση με όλα τα στοιχεία θα παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη.

lllllll.jpg
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας

Η Σχολική Σύμβουλος κα Πετρίδη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σχολείο και παρείχε κάθε διευκόλυνση στους Δασκάλους αλλά και συμβουλές για την ασφάλεια των μαθητών και των δασκάλων.

Ο διευθυντής του σχολείο κος Αυγέρης, τρομαγμένος και ανήσυχος από το περιστατικό, είπε πως τον Αύγουστο είχε συμβεί και πάλι το ίδιο. Και τότε ένα τεράστιο κομμάτι από την οροφή είχε πέσει πάνω στα θρανία αλλά λόγω του ότι το σχολείο ήταν κλειστό δεν κινδύνευσε κανείς.

Τότε ο Δήμος ανέλαβε την αποκατάσταση του προβλήματος «ξηλώνοντας» όλη την οροφή της αίθουσας και επενδύοντάς την με γυψοσανίδα.

Το περιστατικό συμβαίνει για δεύτερη φορά σε ένα κτίριο που η κατασκευή του είναι πρόσφατη (και αυτό είναι το παράξενο) και που προορίζεται για την στέγαση Νηπιαγωγείου.

Παραχωρήθηκε όμως από τον Δήμο Καλαμπάκας για την στέγαση του Δημοτικό έως ότου κατασκευαστεί το δικό του κτίριο, δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στο συγκεκριμένο κτίριο ενώ αύριο τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας.

Μέλημα του Δήμου είναι, αν καταστεί εφικτό, μέχρι και την Δευτέρα να αφαιρεθεί όλος ο σοβάς από το ταβάνι του σχολείου και όταν υπάρχει χρόνος και χρήματα να αποκατασταθεί.