​Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αρπαγή ανηλίκου άσκησε η εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε ζευγάρι Ρομά από τα Υψώματα Διαβατών, που δήλωναν ότι είναι γονείς 4χρονου κοριτσιού, αλλά τα αποτελέσματα εξετάσεων DNA αποκάλυψαν ότι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς του.

Μια υπόθεση ίδια με αυτή της μικρής Μαρίας που έκανε το γύρο του κόσμου.

Έτσι, η μικρή Μαρία υποδέθηκε, στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού τη τετράχρονη Χριστίνα.

Οι αρχές ανακάλυψαν έπειτα από έρευνα που έκαναν ότι η τσιγγάνα που είχε δηλώσει την τετράχρονη Χριστίνα, για κόρη της είχε γεννήσει έξι μήνες πριν, άλλο παιδί.

Αμέσως ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνουν εξετάσεις DNA και πράγματι διαπιστώθηκε ότι η τετράχρονη δεν είναι κόρη τους, παρά το γεγονός ότι την είχαν δηλώσει σαν το πέμπτο παιδί τους.

Μάλιστα αυτό το κοριτσάκι πέρασε όπως λένε οι συγγενείς του ένα χρόνο μέσα στη φυλακή καθώς οι υποτιθέμενοι γονείς του συνελήφθησαν για υπόθεση ναρκωτικών.

Το ζευγάρι βρίσκεται ακόμη στη φυλακή και η μικρή μετά τα δυόμιση χρόνια της μεγαλώνει με τη μητέρα της κατηγορούμενης και τον αδελφό της.

Η π��αγματική μητέρα της 4χρονης Χριστίνας, όπως υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι, είναι μια ΡΟΜΑ από τη Βουλγαρία, η όποια δούλευε σε ένα μπαρ της Θεσσαλονίκης όταν έμεινε έγκυος.

Τώρα, οι αρχές θα αναζητήσουν και πάλι στη Βουλγαρία την πραγματική μητέρα της μικρής Χριστίνας.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης πέρασε από «κόσκινο» όλες τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης παιδιών που συντάχτηκαν την τελευταία 5ετία στα 47 ληξιαρχεία του νομού Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας άνοιξε συνολικά 3.000 φακέλους από τις υπηρεσίες της Πρόνοιας που χορηγούν επιδόματα τέκνων, και διαπίστωσε άλλες 7 ύποπτες περιπτώσεις -όπου υπάρχει μικρή απόσταση από δηλωθείσες γεννήσεις- οι οποίες όμως ακόμη είναι υπό διερεύνηση.