Την αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε η αφίσα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην οποία απεικονίζονται ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Σωτήρης Πέτρουλας, ο Νίκος Τεμπονέρας και ο Παύλος Φύσσας ως σύμβολα που ανήκουν στο λαό.

Ο πατέρας του 34χρονου που έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι μιλάει αποκλειστικά στο STAR:

«Το παιδί δεν ανήκε πουθενά, κακώς το έχουν πολιτικοποιήσει. Από την πρώτη ημέρα το έχουμε πει αυτό το πράγμα. Το εκμεταλλεύονται πολιτικά. Το παιδί δεν ανήκε πουθενά»

Προσπαθούν να καπηλευτούν και να οικειοποιηθούν τη θυσία ��ου Παύλου, χωρίς να το δικαιούνται λένε οι γονείς του, μέσω του δικηγόρου τους, Γιώργου Μαραγκού.

«Μας προξένησε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση. Ο Παύλος δεν τους ανήκε. Ήταν ανεξάρτητη προσωπικότητα που αντιστεκόταν σε όσα συνέβαιναν στην ελληνική κοινωνία. Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες και του αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν ενστάσεις: «Είναι το σύμβολο της δικής μας γενιάς που έφυγε από χέρι φασίστα», δηλώνει στο STAR ο γραμματέας της νεολαίας του κόμματος, Χρηστίδης Παύλος.