​Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα την Πέμπτη από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα της διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Καταγγέλλει ακόμα την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ «με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν».

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Έτσι αύριο πραγματοποιείται πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια έχουν δώσει ραντεβού οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και της ΟΛΜΕ.

Την ίδια ώρα πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνουν και οι σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.