Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Κω δυο κλοπές κοσμημάτων από οικίες και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών Ρομά και συγκεκριμένα μιας 19χρονης, μιας 22χρονης, μιας 34χρονης και ενός 35χρονου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών και ύστερα από επιστημονική αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι η 19χρονη στις 25-08-2013 και στις 28-10-2013 από κοινού με την 22χρονη αφαίρεσε από δυο οικίες στην Κω διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή τα οποία πούλησε έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ στον 35χρονο και την 34χρονη.

Στη συνέχεια το ζευγάρι των Ρομά (35χρονος και 34χρονη) μετέφεραν τα κοσμήματα στην Αθήνα και τα πούλησαν σε άγνωστα άτομα τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται.

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν χθες στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών για κλοπή και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.