​Μετά από 10 ολόκληρες εβδομάδες που οι φοιτητές αγωνιούν για το πότε θα ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο ήρθε μια θετική απάντηση από την Σύγκλητο, τουλάχιστον για το Καποδιστριακό!

Το μεσημέρι της Τρίτης, η Σύγκλητος αποφάσισε να ανοίξει επιτέλους το Πανεπιστήμιο Αθηνών την ερχόμενη Τρίτη, 19 Νοεμβρίου!

Για εκείνο όμως που ανησυχούν περισσότερο οι φοιτητές είναι το αν θα σωθεί ή όχι το εξάμηνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σωθεί οριακά, εάν ξεκινήσουν τελικά τα μαθήματα στις 19 Νοεμβρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή έκτακτη συνεδρία, της 12ης Νοεμβρίου 2013, εκτιμώντας την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του Υπουργείου Παιδείας και αναλογιζόμενη παράλληλα την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους οι οποίοι μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του Πανεπιστημίου ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων από Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013».

«Προς τούτο καλεί το Διοικητικό Προσωπικό κατά τη Γενική του Συνέλευση, τη Δευτέρα 18-11-2013, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας» καταλήγει η απόφαση της Συγκλήτου.