Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πολύμηνες εκτεταμένες διαδικτυακές έρευνες σε συνεργασία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για τον εντοπισμό και έλεγχο παράνομων ιστοσελίδων παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, που λειτουργούσαν, μέσω του διαδικτύου στη χώρα μας.

Οι σχετικές έρευνες, σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου, είχαν σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό τετρακοσίων ογδόντα δύο (482) ιστοσελίδων παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες λειτουργούσαν χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο διατυπώσεις.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και οι χ��ρες, μέσω των οποίων λειτουργούσαν και στις οποίες έδρευαν οι διακομιστές τους (servers). Συγκεκριμένα, από το σύνολο των παράνομων ιστοσελίδων, όπως προέκυψε οι (5) είχαν ως έδρα τη χώρα μας και οι υπόλοιπες (477) διάφορες χώρες της αλλοδαπής.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διαπιστώθηκε ότι πλέον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς, από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας