Συνεχίζουν για 10η βδομάδα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Κυριακή και στην οποία ασκούν σκληρή κριτική στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

«Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε επί 9 εβδομάδες» αναφέρουν στην ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων (ΕΚΠΑ).

Την ίδια ώρα ανοιχτό είναι από σήμερα το Πολυτεχνείο στη Ζωγράφου χωρίς όμως μέχρι ώρας να πραγματοποιούνται μαθήματα. Οι φοιτητές πηγαίνοντας εκεί σήμερα το πρωί αντίκρυσαν άδειες αίθουσες και γραφεία.

Nα σημειωθεί ότι στις 10:30 συνεδρίαση θα κάνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου Ζωγράφου ενώ στις 11:00 συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κεντρικό κτίριο στα Προπύλαια.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας εδώ και δύο μήνες.

Είχε προηγηθεί η προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκρινε ότι η απεργία είναι και καταχρηστική με αποτέλεσμα οιαπεργοί να έχουν τη δυνατότητα να εξαγγείλουν και νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα, όπως και έπραξαν.