Για χορό εκατομμυρίων στον όμιλο του Γιάννη Καρούζου και της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα κάνουν λόγω οι πρώην συνεργάτες τους, στις καταθέσεις τους στον ανακρι��ή.

Οι πρώην συνεργάτες του ζευγαριού κάνουν λόγο για μια ζωή μέσα στη χλιδή, αμέτρητα ταξίδια και διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Μέχρι το τέλος του 2009 η οικονομική κατάσταση του ομίλου, όπως εγώ τη βίωνα ήταν πολύ καλή, καθώς τα εκατομμύρια έρρεαν μέσα στον όμιλο. Αντίστοιχη ήταν και η οικονομική κατάσταση και ζωή του ζεύγους Καρούζου. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε καλοκαίρι έκλειναν για τρεις μήνες junior σουίτα στον Αστέρα Βουλιαγμένης», αναφέρει στην κατάθεσή της η γραμματέας και ταμίας του ομίλου, Β. Α.

Αίσθηση προκαλεί η κατάθεση συγγενικού προσώπου της Ρεβέκκας Σκαφτούρα που αποκαλύπτει ότι η πρώην σύζυγος του Καρούζου… «έκρυψε» ένα εκατομμύριο ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό θείας της.

«Μου είπε ότι το ποσό ήταν ένα εκατομμύριο ευρώ, τα οποία είχε μαζέψει σιγά σιγά και κρυφά από τον σύζυγό της, γιατί ήξερε ότι θα την κυνηγήσει ο Καρούζος και ήθελε να διαφυλάξει τα χρήματα αυτά για τα παιδιά της. Η επιλογή της θείας ήταν γιατί το πρόσωπο αυτό ήταν άγνωστο προς τον Καρούζο και δεν μπορούσε να το συνδέσει με τη Σκαφτούρα. Εγώ το δέχθηκα αυτό γιατί τα οικονομικά της θείας μου ήταν τέτοια και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό στον λογαριασμό της. Εγώ έκανα το σχετικό πληρεξούσιο προς τον δικηγόρο για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Ο δικηγόρος της Σκαφτούρα μου έφερε 470.000 ευρώ, τα οποία τα έδωσα στην ίδια, καθώς και δύο επιταγές 169.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα. Την πρώτη επιταγή την έδωσα στη Σκαφτούρα, ενώ τη δεύτερη την κράτησα προκειμένου να κρατήσω από αυτή το ποσό των 33.000 ευρώ, το οποίο η ίδια η Σκαφτούρα μου είπε να κρατήσω ως δανεικά», αναφέρει το συγγενικό πρόσωπο της πρώην συζύγου του Καρούζου.

Οι κλήσεις μαρτύρων συνεχίζονται από τον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ οι δικαστικές αρχές αναμένουν τις απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβληθεί για offshore εταιρείες και λογαριασμούς στο εξωτερικό.