Ένα πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στην Πρέβεζα με ένα ζευγάρι Βρετανών που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παξών και Πρέβεζας.

Το ιστιοφόρο σκάφος PULAU TIGA με σημαία Μεγάλης Βρετανίας του ζευγαριού βρέθηκε την Παρασκευή ημιβυθισμένο, 35 μέρες μετά το τελευτ��ίο στίγμα που είχε δώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος ανήκει σε ζευγάρι Άγγλων που αγνοούνται από τις 5 Οκτωβρίου και οι οποίοι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα. Τότε ήταν που επικοινώνησαν με τους δικούς τους για τελευταία φορά και τους ενημέρωναν ότι οι διακοπές τους ολοκληρώθηκαν και επιστρέφουν στην Αγγλία.

αρχείο λήψης.jpg
Το Λιμενικό χτένιζε στην κυριολεξία την περιοχή, όμως δεν είχε καταφέρει να βρει ίχνος του σκάφους. Αργά το βράδυ της Παρασκευής Ρωσικό φορτηγό πλοίο εντόπισε το ιστιοφόρο ημιβυθισμένο ανοιχτά της Πρέβεζας και βοήθησε στη ρυμούλκησή του.

Το ιστιοφόρο βρίσκεται στη�� Πρέβεζα και αναμένονται εμπειρογνώμονες για να κάνουν αυτοψία, ενώ έχει ειδοποιηθεί και η βρετανική πρεσβεία.

Οι αρχές μόνο εικασίες μπορούν να κάνουν προς το παρόν για την τύχη του ζευγαριού. Ένα από τα πολλά σενάρια που εξετάζονται είναι η προπέλα να έπιασε σκοινιά του πλοίου, το ζευγάρι να προσπάθησε να επέμβει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Μία ακόμα εικασία είναι ότι οι δύο Βρετανοί έπεσαν σε καιρό και δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ή ότι μπορεί να συγκρούστηκε σε βράχια.