Η κρίση έχει χτυπήσει όλους τους κλάδους. Προσφορές στα εμπορικά καταστήματα, εκπτώσεις σ��α καφέ, ευκολίες πληρωμής σε όλες τις υπηρεσίες και τώρα προσφορές και στην εκκλησία.

Η ραγδαία αύξηση των πολιτικών γάμων, στους οποίους καταφεύγουν πλέον τα ζευγάρια αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα ενός θρησκευτικού θορύβησε τους ιερείς της χώρας μας που τώρα επιδεικνύουν την εφευρετικότητά τους και βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους για να προσελκύσουν και πάλι τον κόσμο στην εκκλησία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2012 ήταν η πρώτη χρονιά που οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν σε αριθμό τους θρησκευτικούς. Συγκεκριμένα, τελέστηκαν 25.730 πολιτικοί γάμοι, έναντι 23.980 θρησκευτικών, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών.

Αυτά βλέπουν λοιπόν οι ιερείς και αρχίζουν τις… προσφορές.

Απόδειξη ο παππά Θεόδωρος στην Ηγουμενίτσα που κάνει δώρο στα ζευγάρια το νυφικό και τα έξοδα του γάμου για να τελέσουν θρησκευτικό γάμο.

Το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι ιερείς σε όλη της χώρα με… ελκυστικά πακέτα προσφορών!!!

Οι ιερείς προσφέρουν στα μελλόνυμφα ζευγάρια το νυφικό ή τις μπομπονιέρες, τα έξοδα του μυστηρίου και όλα αυτά με τον όρο ο γάμος να ευλογηθεί από τον… Θεό και όχι από τον Δήμαρχο.

Αν η τακτική αυτή έχει αποτέλεσμα δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Θα το μάθουμε μάλλον με τα νέα στατιστικά στοιχεία που θα βγουν για το 2013.