​Το πρώτο social website, που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να βρουν συγκάτοικο με τον οποίο θα «ταιριάζουν τα χνώτα τους», είναι πλέον γεγονός.

Τ�� site αυτό επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν τον μελλοντικό τους συγκάτοικο, κάνοντας αναζήτηση ακόμη και για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως το φύλο, η ηλικία, η απασχόληση, η γλώσσα, ενώ έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις και σε πιο εξεζητημένες πληροφορίες, όπως το κάπνισμα ή η κατοχή κατοικίδιου.

Για να εγγραφεί κάποιος στο site χρειάζεται μόλις δύο λεπτά, ενώ η υπηρεσία διατίθεται απολύτως δωρεάν! Από τη στιγμή που θα κάνει κάποιος sign up, έχει στη διάθεσή του όλες τις πληροφορίες που παρέχουν οι άλλοι χρήστες, χωρίς κάποια χρέωση για πλήρη πρόσβαση σε αυτές.

«Η εύρεση συγκατοίκου μέσω του site κάνει τη συγκατοίκηση να μη φαντάζει τόσο ξένη, καθώς η δυνατότητα αναζήτησης για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σχετικά με τον μελλοντικό συγκάτοικο δεν λειτουργεί απλώς ως μια απρόσωπη “μηχανή αναζήτησης”, αλλά ως ένα μέσο κοινωνικοποίησης, φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους με κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα. Οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, αλλά και νέες και νέοι εργαζόμενοι χωρίς υψηλές αποδοχές χρειάζονται οικονομικότερες λύσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν αξιοπρεπώς στο θέμα της στέγασης, και η λύση της συγκατοίκησης δεν είναι μόνο πιο οικονομική, αλλά και πιο ενδιαφέρουσα. Αλλωστε σήμερα, για οικονομικούς -και όχι μόνο- λόγους, η ιδέα της συγκατοίκησης με έναν άγνωστο δεν φαντάζει πλέον τόσο παράξενη, αντίθετα, ανοίγει νέους ορίζοντες σε μια πιο άνετη ζωή και -γιατί όχι;- πιο διασκεδαστική!» αναφέρει η εμπνεύστρα της ιδέας, Ρούλα Τσιμαρά.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από υποψήφιους συγκατοίκους, οι οποίοι είναι νέοι και πιο ανοιχτοί στις νέες τάσεις. Παράλληλα και η πλευρά των ιδιοκτητών είναι ικανοποιητική, αφού σημειώνει ολοένα και πιο αυξανόμενο ενδιαφέρον.