​Ένας 71χρονος άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ότι είχε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που περιέχονται λίστες με μεγάλο αριθμό διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φυσικών προσώπων, καθώς και αρχεία με περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας!

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα οι λίστες αυτές είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποστολή μηνυμάτων ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam ).

Από την αστυνομική - διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελ��α της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προέκυψε ότι διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας είναι ο 71χρονος ημεδαπός.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος του 71χρονου για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα έγινε έρευνα στο σπίτι του στη Γλυφάδα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή στελέχους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και διαπιστώθηκε ότι διαχειριζόταν στο παρελθόν την επίμαχη ιστοσελίδα.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 71χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.