​Για 7η ημέρα ο Αλέξανδρος Γέροντας δίνει μάχη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Αθηνών για να κρατηθεί στη ζωή μετά την επίθεση που δέχτηκε έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στο Ν. Ηράκλειο.

Τις εξελίξεις για την υγεία του δίνει στο STAR η μητέρα του, Όλγα Βλάχου: «Προσπαθούν οι γιατροί να αφαιρέσουν φαρμακευτική αγωγή. Θέλουμ�� δέκα ημέρες για να συνέλθει κάπως ο Αλέξανδρος, να έχει κάποια επικοινωνία. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το πρώτο στάδιο έχει περάσει το πολύ επικίνδυνο».

Ο 29χρονος ήταν ο πρώτος που χτυπήθηκε από τις βολές του εκτελεστή.

Πληγωμένος από τη σφαίρα κατάφερε να τρέξει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σωθεί από βέβαιο θάνατο. Ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μάνος Καπελώνης δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Κοίταξαν στα μάτια τον δολοφόνο, ο οποίος στεκόταν σε απόσταση αναπνοής.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα επέλεξε να μη δει το βίντεο της εκτέλεσης, έχει πληροφορηθεί όμως από αυτόπτες μάρτυρες τι συνέβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Η ίδια υποστήριξε στο STAR: «Αιφνιδιάστηκαν τα παιδάκια, καταλάβατε; Ίσως ο Αλέξανδρος, είχε το χρόνο, του δόθηκε ο χρόνος. Γιατί τα παιδάκια σε ένα μέτρο νομίζω… τι να προλάβει κάποιος; Το παιδί έφαγε τη σφαίρα και μετά από λίγο έπεσε. Πρέπει να είναι παρανοϊκός όποιος έχει κάνει αυτή την πράξη. Δεν ξέρω από που προέρχεται. Προσπαθώ κι εγώ να σκεφτώ… Ειδικά ο Αλέξανδρος μυρμήγκι δεν έχει πειράξει».

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…