Ξέσπασε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί για την μικρασια��τική καταστροφή με αποκορύφωμα την αναφορά στο αποσυρθέν σήμερα διδακτικό βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, το οποίο υπέγραφε η Μαρία Ρεπούση και στο οποίο γινόταν λόγος για τον «συνωστισμό» στην αποβάθρα της Σμύρνης την ημέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Μιλώντας στον Real fm και τον Νικο Χατζηνικολάου ο Σαράντος Καργάκος έκανε λόγο για ιστορικές βλασφημίες που προσβάλουν τα ιερά και τα όσια

«Ακούστηκαν πάρα πολλά τα τρία τελευταία χρόνια κάποιων ατόμων που με τις ιστορικές τους βλασφημίες με πλήγωσαν βαθιά. Επιδιώκουν προβολή δια της προσβολής των ιερών και οσίων. Στα γραπτά τους κυριαρχεί μία τσαρλατανική αυταρέσκεια» σημείωσε ο κύριος Καργάκος.


Στο βιβλίο του «Από το έπος στην τραγωδία» ο Σαράντος Καργάκος μιλάει για την μικρασιατική καταστροφή αι κάνει έναν παραλληλισμό των ιστορικών γεγονότων με το σήμερα

«Το μάθημα το οποίο εισπράττουμε όταν είμαστε μονιασμένοι θαυματουργούμε όταν είμαστε διχασμένοι εγκληματούμε» προσθέτει ο ιστορικός και συγγραφέας.

Αυτή την Κυριακή το 1ο μέρος του βιβλίου «Από το έπος στην τραγωδία» προσφορά μαζί με την Realnews.