​Ο τρόπος που πυροβόλησε ο δράστης της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο δείχνει πολλά για την εκπαίδευσή του αλλά και για την ψυχολογία του εκείνη τη στιγμή σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αποφασισμένος να σκοτώσει χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο ήταν ο δράστης της δολοφονίας στα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο. Οι ειδικοί βλέποντας τον τρόπο που έδρασε και πυροβόλησε καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν επαγγελματίας.

Ο Ευθύμιος Πέτρου ειδικός στα όπλα δήλωσε στο STAR:

«Εμένα μου έδωσε την εικόνα ενός ανθρώπου φανατικού, ο οποίος πήγαινε να σκοτώσει. Από τον τρόπο που κράταγε το όπλο θα έλεγα ότι δεν είναι κάποιος με ιδιαίτερη εξοικείωση, δεν είναι κάποιος που έχει περάσει ειδική εκπαίδευση στα όπλα. Πυροβολείς έναν ανθρώπινο στόχο ξέροντας ότι το πιστόλι σου θα κλωτσήσει προς τα πάνω. Εάν το έχεις λίγο λοξά η πιθανότητα να σου φύγει σε μια κατεύθυνση έξω από το στόχο είναι πολύ μεγαλύτερη, ο άνθρωπος αυτός ήθελε απλά να σκοτώσει. Όλα τα υπόλοιπα ήταν λεπτομέρειες γι' αυτόν. Δεν σκόπευε από μεγάλη από στάση. Ένας επαγγελματίας θα χτύπαγε από 2-3 μέτρα, δεν θα πλησίαζε τόσο κοντά. Αυτός χτύπησε από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου κι αυτό έχει τη σημασία του για μένα».

Ο Ευθύμιος Πέτρου είναι ειδικός στα όπλα. Βλέποντας το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης για να εκτελέσει τους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη, το όπλο δηλαδή που ανακοίνωσε η αστυνομία ότι είναι ένα Ζάσταβα μας είπε ότι δεν είναι επιχειρησιακό αλλά ένα φθηνό όπλο που συνήθως δεν χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Είναι ένα όπλο που δεν χρησιμοποιούν σκοπευτές και επαγγελματίες. Πρόκειται για ένα όπλο με πολλά ελαττώματα και δύσκολο στη χρήση του.

«Τα ελαττώματά του είναι η δύσκολη σκανδάλη, το δύσκολο πιάσιμο και η μεγάλη πιθανότητα εμπλοκών. Άρα χρειάζεται πάντα καλής ποιότητα πυρομαχικά. Οι δράστες χρησιμοποίησαν καλά πυρομαχικά», αναφέρει ο κύριος Πέτρου.

«Το Ζάσταβα είναι ένα μέτριο όπλο, δεν έχει επιλεγεί από καμία ειδική μονάδα αστυνομίας ή στρατού στον κόσμο. Δεν το προτιμούν οι σκοπευτές και γι' αυτό και στη νόμιμη αγορά ελάχιστα κομμάτια έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα. Ζήτημα να είναι δέκα» λέει ο κύριος Πέτρου.

Το Ζάσταβα το παράγει η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει και τα γνωστά αυτοκίνητα. Όπως μας είπε ο κύριος Πέτρου το αυτοκίνητο το αγοράζεις επειδή είναι φθηνό και για τον ίδιο λόγο αγοράζεις και αυτό το όπλο της ίδιας εταιρείας.