Μήνυση κατά του προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Μπερσινά υπέβαλε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος. Την Παρασκευή εκδικάζεται η προσφυγή του υπουργού Παιδείας που ζητά να κριθεί παράνομη η απεργία των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ενώ την ίδια ημέρα αποφασίζουν οι υπάλληλοι για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Αφορμή για τη μήνυση -η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών- στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Συμβούλιο κατά του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεοδόση Πελεγρίνη, με την οποία «συκοφαντείται το πανεπιστήμιο και το διοικητικό προσωπικό του» όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Το σημείο της ανακοίνωσης που πυροδότησε την αντίδραση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ είναι αυτό που αναφέρεται στην υποτιθέμενη παράλειψη του πρύτανη να «απαιτήσει και να εξασφαλίσει την παρουσία του προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες του ιδρύματος μολονότι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και για το διοικητικό του προσωπικό, καθώς το διοικητικό προσωπικό όρισε προσωπικό ασφαλείας για την εξασφάλιση της πληρωμής του προσωπικού που δεν απεργεί, οργάνωσε ομάδες περιφρούρησης της πανεπιστημιακής περιουσίας και όρισε προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών υγείας στις περιπτώσεις που κινδυνεύει ζωή πολιτών.

Σημειώνεται ότι δικαστική έρευνα έχει διαταχθεί και σε βάρος του πρύτανη του ΕΚΠΑ με αφορμή τις αιτιάσεις που διατύπωσε προς το πρόσωπό του το Συμβούλιο του Ιδρύματος με την ανακοίνωσή του.
Την Παρασκευή, στις 12:00 το μεσημέρι, εκδικάζεται η προσφυγή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στη Δικαιοσύνη με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αύριο, Παρασκευή, αποφασίζουν οι υπάλληλοι και για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.